Tarieven

Er zijn nog steeds taxateurs die tarieven hanteren van 1,85 promille (exclusief BTW en exclusief eventuele bijkomende kosten). Atlas Taxatie is van mening dat deze tarieven onnodig aan de hoge kant zijn.

Atlas Taxatie rekent voor de taxatie van woningen een ALL-IN tarief van: € 750,- en voor appartementen € 780,24. Deze zijn inclusief BTW en inclusief bijkomende kosten voor validatie (NWWI), kadaster en reiskosten.

Wel rekent Atlas Taxatie een opslag bij nieuwbouw van: € 30,25 en voor verbouwing een opslag van € 30,25  inclusief BTW

NHG en/ of NWWI taxatie

Wanneer u gebruik wilt gaan maken van de NHG (Nationale Hypotheek Garantie) is er per 1 januari 2010 het een en ander gewijzigd, zie www.nhg.nl. Het taxatierapport moet gevalideerd worden. Voor een financiering met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en/of NWWI gelden aanvullende eisen. Daarnaast eisen de meeste banken ook zonder NHG een NWWI-gevalideerd rapport. De kosten voor een NWWI validatie zijn in ons tarief inbegrepen (voor NHG kunt u afhankelijk van uw geldverstrekker ook voor een goedkoper validatie instituut kiezen, zie ook onze pagina: "Werkwijze").

Indien er eventueel informatie (bijv. bestemmingsplannen) bij de gemeente dient te worden ingewonnen, worden deze kosten doorberekend. Hierover wordt u door Atlas Taxatie tijdig op de hoogte gesteld.

Aangesloten bij
© 2022 Atlas Taxatie - All right reserved.